Lichttherapie voor je paard - Photizo Vetcare

Onderweg naar klanten heb ik altijd de Photizo Vetcare in mijn paardenkoffer. Ik gebruik lichttherapie (wetenschappelijke naam is photobiomodulatie of photobiostimulatie. Men noemt het ook wel low laser) bij sportmassages en als aanvulling op lymfedrainage behandelingen.

Wat is lichttherapie?

Zo werkt het. In de cellen zitten energiefabriekjes (mitochondriën) en die maken energie (adenosinetrifosfaat). Om te herstellen heb je die energie nodig. Met andere woorden, dat rode licht ondersteunt het herstellend vermogen van je paard. Van rood licht krijg je letterlijk energie.

Wil je bewijs? Meer dan 4.000 wetenschappelijke en klinische onderzoeken op pubmed.ncbi.nlm.nih.gov bewijzen dat rood licht en near infrared licht ervoor zorgen dat de mitochondriën ATP aanmaken.

Wanneer lichttherapie?

De Photizo Vetcare is bijvoorbeeld in te zetten bij chronische pijn, ontstekingsaandoeningen, wond- en littekenbehandeling en blessures aan pezen en gewrichten. Ik zet hem daarnaast in bij chronisch progessief lymfeoedeem en hoefbevangenheid. Lichttherapie stimuleert genezing, verlicht pijn, kalmeert spierkrampen, verhoogt de bloedsomloop en verwijdert afvalstoffen. 

Het gebruik van de Photizo Vetcare is inbegrepen bij sportmassage en MLD behandelingen.

Als je de Photizo Vetcare wil huren dan kan dat á 35 euro per week. 

Ik ben reseller van Photizo en van Photonic Light products. Dus je kunt de Photizo Vetcare en diverse andere producten ook bij me kopen. Ik vertel je graag meer als ik je zie tijdens de behandeling van je paard.